Roladki z kurczaka faszerowane Asiago Fresco DOP (ChOG)

pieczoną szynką w winie

Składniki na 4 porcje:

4 filety z piersi kurczaka

Sól i pieprz

6 plastrów Asiago Fresco DOP (ChOG)

4 plastry pieczonej szynki

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki masła

2 gałązki rozmarynu

szklanka białego wytrwanego wina

Przygotowanie:

Rozbij mięso tłuczkiem tak, żeby uzyskać kawałki o grubości ok. 6 mm. Oprósz solą i pieprzem z obu stron. Na każdym filecie połóż 1 plasterek sera i 1 szynki.

Zawiń w rulonik i zabezpiecz wykałaczką. Rozgrzej oliw i masło na patelni. Dodaj rozmaryn. Umieść roladki na patelni.

Smaż na bardzo małym ogniu. Gdy mięso zbrązowieje, dodaj wino i pozwól mu odparować. Następnie wyłącz ogień i połóż na roladki kawałki Asiago Fresco DOP (ChOG). Pozwól, żeby ser się roztopił. Przed podaniem, wyjmij wykałaczki.

Przepisy

×

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.