Frittata

z batatem i serem Gorgonzola DOP (ChOG)

Porcje: 2
Czas przygotowania: 60 min 
Czas gotowania: 10 min
Stopień trudności: łatwy

Składniki:
- 1 duży batat
- 5 jaj
- 30 g sera Gorgonzola Dolce DOP (ChOG)
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- szczypiorek
- sól morska
- oliwa

Sposób przygotowania:
Batata upiecz i pokrój w kostkę ok. 1 cm. Rozgrzej na patelni niewielką ilość oliwy, następnie zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodaj roztrzepane jaja i batata, dopraw solą, posyp pokruszonymi kawałkami sera Gorgonzola. Całość zapiekaj w rozgrzanym do 180 C piekarniku przez 6-7 minut. Przed podaniem frittatę podziel na porcje i każdą posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.

Przepisy

×

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.